Csőtörés bemérés műszerekkel.

Csőtörés bemérés műszerekkel.

Szponzorált tartalom

csőtörés bemérés
csőtörés bemérés

Több jele is lehet annak, ha valami nincs rendben a vízcsövekkel. A víznyomás, vizes foltok a falon, magasabb vízszámla. Ezek mind csőtörésre utalhatnak, amit pedig minél hamarabb orvosolni kell. Nem csak arról van szó ilyenkor, hogy az indokoltnál több víz folyik el és többe kerül majd a vízfogyasztás, hanem komoly károkat okozhat az ingatlanban még egy esetleges szivárgás is.

Főleg a téli időszakban problémás, amikor a kiszárítás is egy külön feladat, hát még a probléma helyének megtalálása! Valamikor könnyű dolgunk van, mert egyértelmű a helyzet, máskor csak a csőtörés bemérés segíthet, amihez viszont megfelelő eszközökre van szükség!

Többféle műszerrel dolgoznak a szakemberek, de mindenképp vízvezeték szerelőre lesz szükség. A lokalizálás eltérő eszközökkel valósulhat meg, melyeket a csotores24.hu oldalon bemutatnak. A csőtörés bemérés hőkamerás vizsgálattal, korrelációs bemérésse, jelzőgázzal vagy elektroakusztikus beméréssel valósulhat  meg.

De mit lehet tenni, ha csőtörésre gyanakszunk?

Először érdemes elzárnia  főcsapot, leállítani a vízellátást. A vízmérőnél lévő szelep, illetve a főcsap elzárásával jó eséllyel megállítható a víz elfolyása, feltéve hogy az ingatlanhoz tartozó rendszeren belül van csőtörés.

A másik dolog amit tehetünk, hogy lekapcsoljuk az áramot, hiszen ha jelentős problémával állunk szemben, akkor más veszélyeket is rejteget magában. Ezek között szerepel az áramütés veszélye, amit jobb megelőzni. Amíg kiérkezik a vízszerelő, célszerű szüneteltetni az árammal működő eszközök használatát.

Amint kiért a szakember, a csőtörés bemérés kezdetét veheti. Ők pontosan tudják, hogy mire lesz szükség ahhoz, hogy minél hatékonyabban behatárolják a probléma forrását, helyét. Amint ez megvan, megkezdődhet az elhárítás folyamata.

A biztosítót se felejtse el értesíteni, hiszen a károk helyrehozásához a pénztárcára is szükség lesz.