Lakásbiztosítás ajánlatok széles választéka közvetítőn keresztül.

Lakásbiztosítás ajánlatok széles választéka közvetítőn keresztül.

Szponzorált tartalom

lakásbiztosítás ajánlatok online
lakásbiztosítás ajánlatok online

Manapság az ingatlanok eladásakor az emberek többsége már ingatlanközvetítőkkel dolgozik, hiszen a szakmai rálátás és az értékesítés terén szerzett tapasztalat sokat segíthet abban, hogy a folyamat valóban zökkenőmentes legyen.

Talán a lakásbiztosítások területén ennyire még nem bevett a közvetítés, azonban érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy a szakértelem itt is segítségünkre lehet.

Nagyon sok biztosító létezik ugyanis, és egy-egy biztosítónál értelemszerűen több féle konstrukció is elérhető. Ezek közül pedig kiválasztani a legmegfelelőbbet nem feltétlenül könnyű feladat, hiszen sokan azt sem tudják, hogy egyáltalán milyen változókat érdemes figyelembe venni.

Ebben pedig pontosan egy professzionális biztosításközvetítő segíthet a legtöbbet, hiszen ismerik a különféle biztosítási termékeket, és azt is tudják, hogy melyik konstrukciót mikor érdemes igénybe venni, vagy, hogy adott szituációban egy már meglévő konstrukciókhoz milyen kiterjesztéseket, módosításokat lehet ajánlatos hozzáadni.

Fontos például, hogy amennyiben valamilyen komolyabb felújítás vagy korszerűsítés történik, akkor ez az ingatlan értékének megnövekedése mellett az ingatlan újjáépítési költségét is befolyásolja, ami pedig már a biztosításra magára is kihatással van. Emellett a szerződést például akkor is módosítani kell, ha új taggal bővül a család, vagy ha házi kedvenc érkezik a házba, lakásba.

Sok egyéb kiegészítő elemre is érdemes odafigyelni, így például arra, hogy egy adott biztosításhoz tartozik-e gépjármű assistance vagy mondjuk egybeköthető-e esetleg vállalkozási biztosítással. Hasonlóan sok lehetőséggel kell számolni a különféle káresetek megtérítésének mikéntjében is. Például egy csőtörés esetén egy adott konstrukció lehet, hogy csak magát a csőtörést fedezi, míg egy másik fedezi a kárba ment víz árát is. Tűz nélküli korom-, és füstszennyezések, illetve vandalizmus és graffiti károk esetén a helyzet megint csak hasonló, ugyanis egyes szerződések ezekre az esetekre nem terjednek ki.

Nagyon sok mindenre kell tehát odafigyelni, így aztán, bár lakásbiztosítás ajánlatok online teljesen szabadon kereshetőek, mindenképp ajánlatos figyelni arra, hogy leinformálható, megbízható forrásokból tájékozódjunk.

Ilyen, egyebek mellett biztosításközvetítéssel is foglalkozó cég például a Pannon Safe, melynek színvonalas munkavégzéséről nem csak az ügyfelek visszajelzései tanúskodnak, de a MagyarBrands díj kétszeri megszerzése is. A szolgáltató számos neves biztosítóval van kapcsolatban, tehát a termékek széles skálájára van rálátásuk, s ezek között bárki megtalálhatja az egyéni igényeinek legjobban megfelelőt.

A letisztult honlapon egyébként számos alapvető kérdéssel kapcsolatban tájékozódhat az érdeklődő, így például arról, hogy egy már meglévő szerződés mikor és hogyan szüntethető meg, illetve hogy a lakásbiztosítás megkötésekor mire érdemes feltétlenül odafigyelni. Ha a tulajdonos mondjuk értékes kerti bútorokkal is rendelkezik, akkor ezt is mindenképp érdemes bebiztosítani, ha pedig hajlamosak vagyunk nyitva hagyni az ablakot, mikor elmegyünk otthonról, akkor megfontolandó lehet a nyitva hagyott nyílászáró által okozott beázás káresetére is kiterjeszteni a biztosításunk.

Egyébként a lakásbiztosítás ajánlatok online is össze vannak gyűjtve a Pannon Safe oldalán, így pedig a szerződés megkötése is történhet online módon az online lakásbiztosítás kalkulátor segítségével.

Ugyanakkor annak, akinek fontos a személyes tanácsadás, az ilyet is igénybe vehet, méghozzá igen sok, a fővárostól távolabb eső helyszínen is, ugyanis a cégnek számos vidéki kirendeltsége van. Többek között Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Kaposváron és Miskolcon is megtalálhatjuk irodáikat, a honlapon elhelyezett irodakereső segítségével pedig könnyen informálódhatunk a további helyszínek kapcsán.