Műanyag ablakpárkány

Műanyag ablakpárkány

Szponzorált tartalom

műanyag ablakpárkányEgy percig se gondoljuk azt, hogy az ablakok párkányainak csupán esztétikai funkciója van, hiszen amellett, hogy kedvünkre könyökölhetünk rajta, tele rakhatjuk szép növényekkel, a falat is védi a lefolyó víztől!

Természetesen ennek ellenére fontos a megjelenés és az, hogy milyen anyagból és színben kerül kiválaszásra. A műanyag ablakpárkány sokféle lehetőséget tesz elérhetővé, ami a színeket illeti. Szinte bármilyen elképzelés megvalósítható általa, azt azonban fontos kiemelni, hogy ez a típus csak és kizárólag beltéren használható!

A hagyományos fa párkányoknak mondhatni lejárt az ideje, a gyártók inkább a tartósabb, több szempontból is praktikus megoldásokra fókuszálnak. A műanyag ablakpárkány pontosan ilyen, hiszen a PVC ellenáll az időjárási viszontagságoknak, de nem kültéren! A RAL színskála szerinti színek sokaságából válogathatunk, hogy tökéletesen illeszkedjen az enteriőrbe.

Érdekesség, hogy az ablakpárkányok hőszigetelő, vízzáró szereppel is bírnak, védik a falakat, ami odakintre is vonatkozik, bár ha kültéri párkányt ekresünk, akkor inkább más anyagokat válasszunk hozzá. Ha tehát a régi párkányunk már nem tudja betölteni ezeket a funkciókat, akkor ideje lecserélni őket.

Amennyiben nem szívesen mondjuk le a természetes megjelenésről, de szeretnénk, hogy valóban el tudja látni hasznos feladatait, akkor lehetőségünk van rá, hogy fémből vagy műanyagból, de famintázatú ablakpárkány kerüljön az ablakokhoz.

Akár kültérre, akár beltérre keresünk megoldást, mindig alaposan járjunk utána az anyaghasználatnak és persze törekedjünka  színválasztásnál arra, hogy a későbbiekben a műanyag ablakpárkány passzoljon a beltér hangulatához, stílusához. A választásban partnerek a Redonybenotthon.hu szakemberei.